FM – melodisk hårdrock från England

 

När brittiska bandet FM skulle lansera sin första skiva insåg man att det redan fanns ett annat band som hette just FM. Det löstes genom att man lade till landsbeteckningen “UK” till bandnamnet på de första skivorna. FM är ett typiskt 80-talsband som blev populära på grund av de melodiösa låtarna skrivna både av bandet och av den kända låtskrivaren Desmond Child. Musiken är mycket keyboardbaserad, precis enligt receptet från 80-talet, och bjuder på sköna harmonier och en rad hits.

Bandet FM släppte första skivan 1986, Indiscreet, som hittade många fans inom AOR-genren på den här tiden. Det var dock inte förrän nästa skiva, Tough It Out, som man slog igenom på bred front med videor spelade på MTV. Låten Bad Luck blev en populär singel som låg på listorna i Storbritannien.

FM har ändrat sound under sin karriär, men den melodiösa ådran kvarstår. I början av 90-talet blev det lite mer blues över soundet, mycket tack vare en ny gitarrist men också på grund av att populariteten för den melodiösa rocken började dala. Bandet finns än idag och har på senare år varit fortsatt produktiva med diverse olika skivsläpp.