SRF – Sweden Rock Festival

Om du älskar hårdrock och metal måste du besöka Sveriges hårdaste festival Sweden Rock. Den äger rum i början på juni varje år och pågår i tre till fyra dagar. För att komma till festivalen åker du till det lilla samhället Norje som ligger utanför Sölvesborg i Blekinge. Ute på ett stort fält ligger både campingen och själva festivalen. Sweden Rock grundades 1992 av en man från Kyrkhult i Olofströms kommun, Ingolf Persson. Då hette den dock Sommarfestivalen och gick av stapeln i Olofström. 1995 bytte den namn till Karlshamns Rock Festival och först 1999 fick festivalen det nuvarande namnet Sweden Rock Festival. Det var även 1999 som festivalarrangörerna beslutade sig för att satsa helt på den hårda musiken som man kan se idag på festivalen.

Se några av världens största rockband

En av anledningarna till att Sweden Rock har blivit så populärt är för att de har många olika artister som uppträder och många spelar i vitt skilda genrer inom rockmusiken. Festivalen har även lyckats locka till sig riktiga jättar och superband som Guns N’ Roses, Aerosmith, Kiss, Twisted Sister och Judas Priest har bland annat spelat tidigare år. Detta är helt enkelt samlingsplatsen för skandinaviska och utländska rockfans som vill se världsstjärnor uppträda i en intressant miljö. Det blir vanligtvis en riktig skräll när Sweden Rock berättar för sina fans vilka band som kommer, men kommande år 2018 blir det verkligen något utöver det vanliga. För nu står det klart att Iron Maiden kommer att uppträda på Sweden Rock! Spelningen går av den 7:e juni, så boka in det redan nu. Festivalledningen säger att detta är den största, och förmodligen dyraste, bokningen som de någonsin har gjort.

En festival utöver det vanliga

Varje år har Sweden Rock cirka 30 000 besökare och det är både barn, ungdomar, vuxna och pensionärer som är besökare. För trots att det är en hårdrocksfestival brukar stämningen vara god och dessutom finns det en familjevänlig camping i anslutning till festivalen. Biljetterna till Sweden Rock säljs slut i princip varenda år så därför måste du vara ute i god tid om du vill få tag i några. Biljetterna för festivalen år 2018 släpptes klockan 09.00 fredagen den 24:e november. Har du inte pengar att lägga på biljetter men ändå vill gå? Då kan du kanske försöka plocka upp lite frilansuppdrag, för eftersom du kan skicka en faktura utan företag är det enklare än någonsin. Det går även att volontära på Sweden Rock med lite olika arbetsuppgifter. Även här gäller det att vara ute i god tid, så skicka in en ansökan snarast.