Mötley Crüe

Mötley Crüe är bandet som tagit världen med storm med sina låtar och sitt karakteristiska framträdande på scen. Bandet hade sin absoluta storhetstid på 80-talet. Det var då ett av de populäraste banden inom sin musikgenre.

Under sin karriär sålde Mötley Crüe hela 100 miljoner album. Mötley Crüe har haft en storslagen karriär i musikbranschen. De är dock inte bara kända för sin fantastiska musik utan även för den vilda livsstil de levde under sina aktiva år. Mötley Crüe spelar rejäl, äkta hårdrock när den är som allra bäst. Bandet kan även kategorisera sin musik som glam rock och heavy metal.

Vild livsstil och världskända låtar

Du känner säkert igen bandmedlemmarnas namn, Vince Neil som stod för sången, Tommy Lee på trummor. Nikki Sixx på bas och Mick Mars på gitarr. Dessa män skapade tillsammans en musikalisk dröm. Rykten om deras vilda livsstil och idoga turnerande gjorde bandet ännu mer känt.

Några av deras mest kända låtar är bland annat Shout At the Devil, Kickstart My Heart, Wild Side, Home Sweet Home och Girls, Girls, Girls. Många av deras låtar är lika välspelade idag som de var när de släpptes.

Det är säkerligen någon av dessa låtar du spelar när du drar upp volymen på Mötley Crües låtar i bilen. Tänk på att köra säkert när du headbangar. Med en mobilhållare i din bil kan du enkelt byta låt utan att behöva släppa ratten.

Bakgrund

Det var Nikki Sixx och Tommy Lee som grundade Mötley Crüe. Bandnamnet, det var det däremot gitarristen Mick Mars som kom på. När de värvat över Vince Neil från ett annat band var Mötley Crüe komplett och påbörjade sin framgångsrika karriär. Bandet släppte sin första singel 1981, Stick To Your Guns. Det var denna låt som blev starten på bandets karriär. Efter sin första skiva blev Mötley Crüe signade till Elektra Records.

Kanske har Mötley Crües vilda livsstil varit minst lika känd som deras sånger. Bandet har helt enkelt lyckats skapa ett sus om sig som gjort dem ännu mer populära. Bandet har haft många turer kring sig och återförenats flera gånger.

Totalt har Mötley Crüe släppt hela nio studioalbum. Dessutom har de ett par samlingsalbum och livealbum med.

Bandet som blev film

De senaste åren har det blivit allt mer populärt att göra film om kända musiker. Mötley Crüe var såklart inte sena att haka på trenden att göra en film om sitt liv. Därmed kom filmen The Dirt som släpptes under 2019. Filmen baseras på boken med samma namn som skrevs av Neil Strauss tillsammans med medlemmarna i bandet.

I Dirt får deras fans verkligen en inblick i bandets vilda liv med fester, droger, skivor, turnéer, framgångar, tjejer och annat som ingick.