Rockklubben Fullt ös i Växjö

Rockfans i Växjö har mycket att glädjas åt under 2018. I början av året invigdes nämligen en ny klubb i staden, som riktar sig just till de som gillar rock, hårdrock, metal, punk, punkrock, blues och country. Klubben har fått det passande namnet ”Fullt ös”, och bakom den står Tobias Karlström, Mikael Persson, Lasse Dahl och Isabell Lind.

De fyra grundarna av den nya klubben inspirerades av den tradition av rockklubbar som redan fanns i Växjö, där några kända namn är Uffes källare och Harrys. Den förstnämnda var en skivbutik som också fungerade som konsertlokal på kvällstid, och många Växjö-bor (och människor från andra delar av Sverige) har sannolikt några av sina bästa hårdrocksminnen från denna lokal. Harrys, å sin sida, var en bar och pub vars ägare, Jonas Sjöqvist, anordnade rockkvällar en gång i veckan, med livespelningar.

Även på Fullt ös är planen att man ska anordna livespelningar, även om det inte blir lika ofta som på Harrys eller Uffes källare. ”Minst en gång i månaden”, har klubbens grundare sagt. På invigningen den 27 januari blev det dock både rock-dj och ett liveband.

Frekvensen av livespelningar på klubben kommer kanske inte att vara så hög, men det verkar som att rockfansen i Växjö verkligen kan se fram emot de konserter som kommer att hållas där. Klubbens arrangörer, Persson och Dahl, menar nämligen att de redan har bokat flera stora akter, tack vare det facebookinlägg de skrev inför klubbens öppnande. Om du bor i Stockholm och skulle vilja ta dig ned till Växjö för att se någon av de liveakter som anordnas av klubben, ska du gå in på Avionero.se. Där kan du nämligen enkelt söka efter bra flyg från Stockholm till Växjö.

Även om Fullt ös kanske kommer att locka besökare från andra städer, tack vare sina livespelningar, kommer klubben dock framförallt att uppskattas av invånarna i Växjö. Det tyder i alla fall de initiala reaktionerna på; när de fyra grundarna talat om klubben med rockfans i staden har de oftast fått höra ”Äntligen kan vi gå någonstans”. En plats där rockfans kan samlas, festa och lyssna på musik de tycker om har med andra ord saknats i Växjö – fram tills nu.